Julkaistu 28 maaliskuun, 2024

Kylmät kelit siirtävät renkaiden vaihtoa

Pääsiäinen on tänä vuonna harvinaisen aikaisessa, joten perinteinen kesärenkaiden vaihto sesongin aloitus heti pääsiäisen jälkeen ei tänä keväänä toteudu.

Lumiset ja kylmät kelit jatkunevat vielä ainakin huhtikuun alkupuolen, joten renkaiden vaihtoa on syytä harkita vasta viikosta 15 eteenpäin. Pitkät sääennusteet näyttäisivät siltä, että tuon jälkeen kevät tulee normaaliin tapaan ja vaihtosesonki siis kiihtyy huhtikuun loppua kohden. Kuten aikaisempinakin vuosina Jyvässeudulla kiireisimmät viikot ovat huhtikuun kaksi viimeistä viikkoa.

Talvirenkaiden käyttöpakko päättyy maaliskuun loppuu, mutta tämänkin jälkeen nastarenkaita saa ja talvirenkaita tuleekin käyttää mikäli keli sitä vaatii vaikka toukokuun puolelle asti. Nastattomilla talvirenkailla ajavilla ei ole kyseisen käyttösäännön kanssa ongelmia kevään kohdalla, koska niillä saa ajaa vaikka pitkälle toukokuun puolelle. On kuitenkin hyvä mustaa, että nastattomien talvirenkaiden kesäominaisuuden omat kehnot, joten hyvä sääntö on, että talvella talvirenkaat ja kesällä kesärenkaat. Näin varmistutaan siitä, että renkaat antavat riittävän turvan kulloisissakin keliolosuhteissa.

Mikäli kesärenkaat ovat olleet omassa varastossa, on nyt hyvä aika viimeistään tarkastaa niiden kunto ja miettiä mahdollista uusintatarvetta. Helpoin tapa hoitaa asian on käyttää kahden euron kolikkoa. Mikäli uloin kehä uppoaa kokonaan pääuriin, näyttäisi renkaan kunto olevan vielä sellainen, että ainakin loppukesään asti renkaalla voitanee ajaa suhteellisen turvallisesti. Jos kunto kuitenkin epäilyttää, Rengasnuoralta saat kätevästi apua kulutuspinnan mittaamiseen ja mahdollisen uusintatarpeen selvittämiseen.

Tervetuloa turvallisille rengaskaupoille!

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron