Rengasnuora 30 vuotta – paikallinen perheyritys toisessa polvessa pitää huolta asiakkaistaan ja tekee keskisuomalaisten autoilusta mutkattomampaa.

Tänä vuonna ei juhlita suotta, sillä Rengasnuora täyttää 30 vuotta! 2.11.1992 Seppäläntie 1:ssä avattiin Rengasliike Ari Nuora Oy. Kokemusta rengasalalla oli kertynyt vuosien varrella kunnioitettava määrä, ja asiakkaiden toiveesta pystyyn laitetun oman rengasliikkeen suosio lähti nousuun jo ennen kuin kakkukahveja oli ehditty nauttia. Tästä kertoo tilanne, kun ensimmäinen asiakas tuli korjauttamaan rengasta eikä meillä ei ollut vielä paikkatarvikkeita. Mitä tapahtui? Lähdimme hakemaan sitä toisesta rengasliikkeestä, saimme tarvikkeet ja korjasimme renkaan. Tuloksena tyytyväinen asiakas silloin, ja tavoitteena tyytyväiset asiakkaat myös jatkossa.

Nuoran perheessä kiinnostus renkaisiin on siirtynyt perintönä isältä pojille. “Minä ja Janne ollaan vaahtosammuttimen kokoisista asti käyty haistelemassa kumin hajua, ja vietetty kaikki lomat ja vapaa-ajat rengasliikkeessä”, kertoo Rengasnuoran nykyinen toimitusjohtaja Jarmo Nuora. Maailma ympärillä on kolmessakymmenessä vuodessa muuttunut monelta osin. Yksi kuitenkin on ja pysyy: renkaat. Vuoden 2021 lopussa Suomessa oli liikennekäytössä 5,2 miljoonaa autoa. Rengasasiat koskevat suurinta osaa suomalaisista. Me Rengasnuoralla ymmärrämme, ettei jokainen ole renkaista niin innostunut kuin me olemme. Eikä tarvitse ollakaan! Siksi me olemme täällä – valmiina auttamaan. Koska asiantuntemus ja kiinnostus renkaisiin kulkee meillä DNA:ssa.

Hyvä, että oltiin ehditty Suomen ensimmäisestä jääkiekon maailmanmestaruudesta toipua, oli Rengasnuorallekin tulossa uutta ja ihmeellistä. Siirryimme nimittäin käyttämään ATK-järjestelmiä vuonna 1996, ja se oli siihen aikaan pienissä rengasliikkeissä iso asia. Meillä on aina ollut halu kehittää ja kehittyä, ja olla se paras rengasliike meidän asiakkaille. Siihen on luottanut myös ralliautoilija Harri Rovanperä, kuten Keskisuomalainen kertoi huhtikuussa 1997. “Harri moi! Olen luottanut Arskan porukkaan, vaativissa rengastarpeissa. Luota sinäkin!”

Juuri ennen vuosituhannen vaihtumista otimme käyttöön rengaslinjaston ensimmäisenä liikkeenä Jyväskylässä. Tärkeimpänä syynä oli ergonomia, joka lisäsi työn tehokkuutta ja turvallisuutta. Tänä päivänä rengaslinjastot ovat arkipäivää rengasliikkeeissä, mutta vuonna 1999 se oli pienelle jyväskyläläiselle rengasliikkeelle iso investointi. Meillä ollaan aina oltu valmiina kehittymään, kehittämään ja kasvamaan entistäkin paremmaksi toimijaksi.

Rohkeus kasvaa ja kehittyä palkittiin paikallisella yrittäjäpalkinnolla

Vuosi 2001 pääsi yllättämään toden teolla, kun Rengasnuoralle myönnettiin paikallinen yrittäjäpalkinto. Hyvä asiakaspalvelu, markkinoiden parhaat tuotteet, osaava ammattitaitoinen henkilöstö ja ajanmukaiset asennuskoneet ovat olleet yrityksen toiminnan kulmakiviä jo 20 vuotta sitten ja ovat sitä myös tänä päivänä. Palkinnon saaminen herättää edelleen onnellisia tuntemuksia. “Se oli iso yllätys! Me koettiin olevamme pieni yritys, ja tuntui että yrittäjäpalkinto on isojen yritysten juttu. Palkinnon saaminen oli iso kunnianosoitus meille ja tuntui jokaisessa solussa! Palkinto on tallessa ja muistuttaa meitä edelleen siitä kovasta työstä, jota olemme kolmenkymmenen vuoden ajan tehneet Jyvässeudun ja helpomman autoilun hyväksi”, Rengasnuoralla myyntipäällikkönä toimiva Janne Nuora kertoo.

Vuonna 2003 Rengasliike Ari Nuora Oy muutti nimensä Rengasnuora Oy:ksi. Pitkän nimen käyttäminen oli haasteellista ja se haluttiin laittaa napakampaan muotoon, mutta niin, että Nuoran nimi pysyy nimessä mukana. Ari Nuoralla oli pitkä historia ja tunnettuus jyvässeudulla, ja nimi on myös tae siitä ensiluokkaisesta palvelusta mitä tarjoamme. Samalla toimitiloja laajennettiin 1,5 kertaisiksi, koska uskoimme rengashotellin kasvamiseen ja tiesimme, että tarvitsemme lisää varasto- ja asennustilaa kasvua varten. Tiesitkö muuten, että meillä Rengasnuoralla on ollut rengashotellitoimintaa aina ensimmäisestä päivästä lähtien?

Rengasmarkkinat muuttuvat, mutta asiakas on aina ykkönen

Kuinka autoilu ja rengasmarkkinat ovat muuttuneet vuosien varrella? Monellakin tavalla! Autokannan muuttuminen näkyi konkreettisesti leveämpinä ja suurempina renkaina, sekä autojen alustarakenteen muutoksena. Tämän seurauksena renkaisiin alkoi kohdistua mm. kulumisongelmia. Olemme Rengasnuoralla aina halunneet tehdä asioinnista ja autoilusta mahdollisimman mutkatonta, joten halusimme auttaa asiakasta rengasongelmien kanssa ja siksi laajensimme palveluvalikoimaa 2007 myös pyöränkulmien suuntaukseen.

Myös erilaisten tuotteiden määrä on suorastaan räjähtänyt viimeisen vuosikymmenen aikana. Tällä hetkellä rengasmarkkinassa eletään murroksen aikaa, kun sähköautot yleistyvät ja ne asettavat omat haasteensa myös renkaille. Tiesitkö, että ajotyylillä on suoria vaikutuksia myös renkaiden kestävyyteen? Siksi muistutamme kolmesta tärkeästä asiasta: taloudellinen ajo, turvavälin pitäminen ja tasainen ajo ilman turhia kiihdytyksiä ja äkkijarrutuksia.

Tulevaisuudessa niin autot kuin renkaatkin kehittyvät entisestään ja uskomme, että renkaisiin tulee entistäkin enemmän älykkäämpiä ominaisuuksia. Myös palvelut digitalisoituvat lisää ja meilläkin Rengasnuoralla moni palvelu on tilattavissa suoraan verkkosivujen kautta. Me uskomme kuitenkin vahvasti myös kivijalan olemassaoloon ja siihen, että apua on saatavilla myös fyysisesti paikan päällä. Rengasnuora on perheyritys toisessa polvessa ja palvelemme asiakkaitamme yli 30 vuoden kokemuksella jatkossakin. Tarvitsitpa sitten apua oikeanlaisen renkaan valintaan, renkaiden säilytykseen tai muihin palveluihin – olemme valmiina auttamaan.

2.11. Rengasnuora täyttää 30 vuotta. Iso kiitos siitä kuuluu teille – asiakkaillemme, että olette luottaneet rengasasioissa meihin. Olemme olemassa asiakkaitamme varten nyt ja tulevaisuudessa! Tule siis käymään matalalla kynnyksellä ja kysy, jos mikä tahansa mietityttää. Me kuuntelemme asiakkaita ja kehitymme jatkossakin. Rengasnuora on se kylän oma rengasliike – helposti lähestyttävä, turvallinen ja tuttu paikka, jonne jokainen on tervetullut.

Virtuaalinen kippis siis menneelle 30 vuodelle ja samanmoinen myös seuraaville 30 vuodelle. Tässä kohtaa toivotamme kaikille turvallisia kilometrejä ja lämpimästi tervetuloa asioimaan meille Rengasnuoralle, tuttuun osoitteeseen Seppäläntie 1!

Seppäläntie 1

Rengasnuora

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron