Rengaspaineiden valvontajärjestemä (TPMS)

Käytössämme on laadukas CUB TPMS (Tire Pressure Monitoring System) -järjestelmä, eli automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä, jolla varmistetaan oikeat ilmanpaineet kaikkiin ajo-olosuhteisiin.

Järjestelmässämme renkaan sisään sijoitettu anturi valvoo aktiivisesti renkaan ilmanpainetta ja lämpötilaa. Järjestelmä soveltuu sekä alkuperäisten antureiden tilalle, että toimimaan niiden rinnalla.

Taustaa

EU-asetuksen (661/2009/EU) mukaan 1.11.2011 jälkeen esitellyt uudet autot ja 1.11.2014 jälkeen kaikki EU alueelle rekisteröitävät ajoneuvot (ECE R64.02-C1) tulee varustaa ilmanpaineen valvontajärjestelmällä.

Hyödyt

Turvallisuus

Renkaiden oikea ilmanpaine lisää turvallisuutta liikenteessä. Arviolta vain joka kolmas autoilija on tarkistanut renkaiden ilmanpaineet kuukauden sisällä ja joka viides suomalaisautoilija ajaa vaarallisen tyhjillä renkailla.

Taloudellisuus & mukavuus

Rengaspaineilla on suuri vaikutus auton ajo-ominaisuuksiin, renkaiden käyttöikään sekä polttoaineen kulutukseen.

Oikeat rengaspaineet parantavat ajomukavuutta pienentäen rengasmelua ja parantaen ohjaustuntumaa. Kun rengaspaineet ovat oikeat, rengas pyörii kevyemmin ja säästää polttoainetta.

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron