Renkaiden valinta

Jokaisen auton rekisteriotetiedoissa on merkittynä yksi tai useampi suositeltu/hyväksytty rengaskoko. Autonvalmistaja on valinnut alkuperäisrengastukseksi suorituskykyluokaltaan ja kantavuudeltaan auton suorituskykyä ja ajo-ominaisuuksia vastaavan rengastyypin.

Asennus

Nykyiset renkaat vaativat asennusvaiheessa entistä enemmän tietoa ja oikeanlaiset laitteet. Näin ollen asennus on syytä teettää aina asiantuntijaliikkeessä.

Käyttö ja huolto

Auton tekninen kuluminen välittyy suurelta osin renkaiden kautta. Eli renkaat toimivat indikaattoreina erilaisista vioista autossa. Siksi renkaiden huolto ja etenkin säännöllinen rengaspaineiden tarkistus sekä kulutuspinnan seuranta ovat tärkeitä.

Kierrätys

Valtioneuvoston päätös käytöstä poistettujen renkaiden hyödyntämisestä ja käsittelystä astui voimaan 1.6.1996.

Määräykset

Auto on varustettava sen rekisteröidyn kokonaismassan ja akseleille kohdistuvien massojen edellyttämin renkain ja vantein.

Rengasmerkinnät

Renkaan kylki on täynnä erilaisia rengasmerkintöjä ja varoituksia. Katso tärkeimmät rengasmerkinnät, joihin kuluttajan tulisi kiinnittää huomiota hankkiessaan uusia renkaita.

Rengaslaskuri

Rengaslaskuri auttaa sinua valitsemaan oikean kokoisen renkaan, kun kasvatat vannekokoa.

Vaihtoehtotaulukko

Auto on varustettava sen rekisteröidyn kokonaismassan ja akseleille kohdistuvien massojen edellyttämin renkain ja vantein.

Renkaiden kantavuusluokka

Täältä löydät kantavuusluokituksen muunnokset (Li -> kg).

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron