Käyttö ja huolto

Auton tekninen kuluminen välittyy suurelta osin renkaiden kautta. Eli renkaat toimivat indikaattoreina erilaisista vioista autossa. Siksi renkaiden huolto ja etenkin säännöllinen rengaspaineiden tarkistus sekä kulutuspinnan seuranta ovat tärkeitä.

Rengaspaineilla viimeistellään auton ajo-ominaisuudet. Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille löydät auton ohjekirjasta. Huomioithan, että kyseessä on yleensä autonvalmistajan minimisuositus. Talvirenkaiden ja poikkeavan rengastyypin tai –koon painesuositukset saat selville ottamalla yhteyttä meihin.

Väärät rengaspaineet vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin ja lyhentävät renkaiden käyttöikää. Toisistaan poikkeavat rengaspaineet auton eri puolilla ovat todellinen turvallisuusriski! Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti vähintään kerran kuukaudessa unohtamatta vararengasta. Mittaa rengaspaine aina kylmenneistä renkaista. Erityisesti pakkasaikana varmista, ettei venttiili jää vuotamaan.

Tarkkaile säännöllisesti renkaidesi kuntoa ja kulumista. Mitä pienempi kulutuspinnan urasyvyys, sitä suurempi vesiliirron vaara! Jos huomaat renkaassa poikkeavaa kulumista, voit kääntyä meidän puoleemme. Kysyminen ei maksa mitään, mutta kysymättä jättäminen saattaa aiheuttaa suuriakin vahinkoja.

Rengasta ei koskaan saa korjata sen ollessa vanteella, koska tällöin renkaan sisäpuolisten vaurioiden tutkiminen on mahdotonta. Rengas on paineastia, joka voi räjähtää!

Tiivistelmä henkilöauton renkaiden ikääntymisestä:

  • Renkaan kokonaisikä; suositus enintään 10 vuotta
    Renkaan kokonaisikä = renkaan tekninen ikä valmistusajankohdasta, joka on merkitty renkaan kylkeen nelinumeroisena tunnuksena DOT-merkinnän yhteyteen; kansainvälisen käytännön mukaisesti renkaan kokonaisiäksi suositellaan enintään 10 vuotta
  • Renkaan käyttöikä; suositus enintään 6 vuotta
    Renkaan käyttöikä = renkaan ikä käyttöönotosta; renkaalle on vaikea määrittää mitään tiettyä maksimikäyttöikää, koska renkaan kuluminen ja ikääntyminen riippuvat monista eri tekijöistä; kansainvälisen käytännön mukaisesti renkaan käyttöiäksi suositellaan enintään 6 vuotta, mutta yleensä renkaat kuluvat loppuun huomattavasti sitä nopeammin
  • Uusina myytävät renkaat; suositus enintään 5 vuotta
    Uusina renkaina voidaan myydä enintään 5 vuotta aiemmin valmistetut renkaat, koska renkaat säilyttävät oikein varastoituna alkuperäiset tekniset ominaisuutensa jopa 5 vuotta; hyvän kauppatavan mukaisesti asiakasta informoidaan renkaan valmistusajankohdasta, jos kyseessä on yli 3 vuotta vanhat renkaat
Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron