Määräykset

Auto on varustettava sen rekisteröidyn kokonaismassan ja akseleille kohdistuvien massojen edellyttämin renkain ja vantein. Kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm. Pääurilla tarkoitetaan leveitä uria renkaan kulutuspinnan keskialueella noin kolmen neljänneksen leveydellä kulutuspinnasta. Kesärenkaiden suositeltava urasyvyys sadekeleillä on vähintään 4 mm. Henkilöautonrenkaan kulutuspinnan uria ei saa lisätä tai syventää.

Joulu-, tammi- ja helmikuun aikana on käytettävä talvirenkaita (nastallinen tai nastaton), joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3 mm. Suositeltava minimi on vaikeissa kelioloissa 5 mm.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11. – 31.3. tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän ajankohdan ollessa määräävä. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, kun keli sitä edellyttää. Henkilöauton perävaunussa, jonka paino on yli 750 kg on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset.

Autoon ei saa samanaikaisesti asentaa sekä vyö- että ristikudosrenkaita. Auton etupyörissä ei saa käyttää renkaita, joiden puutteellinen tasapaino voi haitata ohjausta.

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron