Renkaiden kierrätys

Käytettyjen renkaiden järjestelmällinen kierrätys aloitettiin Suomessa vuonna 1996. Taustalla on valtioneuvoston päätös, joka velvoittaa renkaan tuottajan huolehtimaan siitä, että käytöstä poistetut renkaat päätyvät hyötykäyttöön. Lisäksi päätöksessä asetettiin velvoite, että vuoteen 2000 mennessä 90 % käytöstä poistetuista renkaista on kierrätettävä – tämä tavoite on toteutunut.

Olemme osa Suomen Rengaskierrätys Oy:n kierrätysjärjestelmää. Meille voit tuoda veloituksetta käytöstä poistettuja renkaita. Huolehdimme niiden asianmukaisesta jatkokäsittelystä.

Renkaiden kierrätys

Kierrätä vastuullisesti

Renkaan elinkaari jatkuu senkin jälkeen, kun rengas on kulunut vaihtokuntoon ajoneuvossa. Renkaiden kierrätys on helppoa ja taloudellista sekä renkaiden tuottajille että kuluttajille. Rengasalalla tuottajavastuu toteutuu erinomaisesti, sillä renkaiden hyödyntämisaste lähentelee maassamme 100 prosenttia.

Renkaiden kierrätys rahoitetaan kierrätysmaksuilla, jotka kerätään viime kädessä kuluttajilta uusien renkaiden hankinnan yhteydessä. Käytöstä poistetut renkaat voi palauttaa maksutta kierrätettäväksi mihin tahansa renkaita myyvään liikkeeseen. Renkaita ei saa viedä kaatopaikalle.

Vastuullinen kuluttaja huolehtii renkaistaan sekä turvallisuutta että ympäristöä ajatellen. Suomen Rengaskierrätyksen keräysverkostoon kuuluvan vastuullisen kierrätyspisteen tunnistat ”Renkaat kiertoon” -merkistä. Lähimmän kierrätyspisteen yhteystiedot voit etsiä myös hakupalvelustamme.

Lisätietoa renkaiden kierrätyksestä löydät Suomen Rengaskierrätys Oy:n nettisivuilta www.rengaskierratys.com.

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron