Uusi rengashotelli avautuu tuttuun rakennukseen, johon tiivistyy perheyrityksen historiaa ja tunnemuistoja vuosikymmenten takaa.

 

Perheyritys Rengasnuora kasvaa merkittävästi, kun yritys laajensi rengashotellitoimintaansa pääsiäisviikolla. Rengashotellin laajemmat tilat avautuivat nykyisten tilojen viereen Jyväskylän Seppälään. Tiesitkös, että Rengasnuoralla on ollut rengashotellitoimintaa aina ensimmäisestä päivästä lähtien?

“Seppälän alueella on iso rooli meidän perheen tarinassa”, kertovat Rengasnuora Oy:n toisen polven yrittäjät, veljekset Jarmo ja Janne Nuora.

“Isämme ja perheyrityksen toinen perustaja Ari Nuora on vuodesta 1972 lähtien myynyt Seppälässä renkaita ja teollisuuden kumituotteita. Rengasguruksikin kutsuimme häntä, niin pitkä oli hänen historiansa renkaiden parissa Jyvässeudulla. Äitimme taas on haravoinut hevosella heiniä Seppälän vuokrapelloilla jo 60-luvulla.”

Miten sitten laajeneva rengashotelli ja perheen juuret kietoutuvat yhteen?

Toukokuun 12. päivä vuonna 1983, eli tasan 40 vuotta sitten, järjestettiin juurikin sen kiinteistön avajaiset, jonne nyt laajennamme rengashotellitoimintaamme. Silloin kiinteistössä avautui Rengasmestarit Ky, jonka omisti Matti Kupiainen. Eikä siinäkään vielä mitään, mutta arvatkaapa, kuka oli Matin ensimmäinen palkattu työntekijä Jyväskylässä? No isämme Ari Nuora tietenkin!

“Siellä me veljeksetkin olemme aloittaneet rengasuramme ja hakeneet oppimme tälle alalle – haistelleet ensimmäisen kerran kumia ja tehneet rengashommia isän kanssa vähän liian isot haalarit jalassa!” iloitsee toimitusjohtajana työskentelevä Jarmo.

“Joo, uran ensimmäisiä vuosia muistelemme kyllä lämmöllä. Silloin meidän teini-ikäisten veljesten mielestä äidin ompelemissa työhaalareissa oli tärkeää olla kasvuvaraa, jotta niissä pystyi työskentelemään useammankin vuoden. Harmihan se olisi ollut, jos ne olisivat heti jääneet pieneksi, kasvavassa iässä kun olimme. Mutta se tunne, kun sai ne ensimmäiset haalarit – ihan kuin olisi vetäissyt tuliterät jalkapallojoukkueen vaatteet niskaan, niin hienoa se oli”, jatkaa myyntipäällikkönä toimiva Janne.

Rengasmestarit Ky:n avajaisista meni kymmenisen vuotta siihen, kun Ari ja Jarmo Nuora perustivat viereiselle tontille oman yrityksen, Rengasliike Ari Nuora Oy:n vuonna 1992. Myöhemmin yritys muutti nimensä Rengasnuora Oy:ksi. Nyt huhtikuussa avattu rengashotelli palaa juurilleen samaan kiinteistöön, jossa koko Nuoran perhe on aloitellut rengasuraansa 80-luvulla.

“Palaamme kirjaimellisesti juurillemme, kun kiinteistössä on myös isämme ollut vaikuttamassa rakennuksen valmistumisaikaan 40 vuotta sitten. Olen nähnyt tuon tontin, kun se on ollut vielä hiekkapohjalla ja rakennus on alkanut siihen nousemaan. Tähän laajennukseen tiivistyy paljon perheemme historiaa”, Jarmo summaa.

“Meillä käy edelleen asiakkaina sellaisten vanhojen asiakkaiden lapsenlapsenlapsia, jotka näkyvät 40 vuoden takaisissa avajaiskuvissa – se lämmittää mieltä, ja ehkä olemme tehneet jotain oikein, kun saamme palvella perheitä useassa polvessa.”

Rengashotelli mahdollistaa entistä joustavamman palvelun ja paremmat tilat isojen autojen tarpeisiin

Laajentuva rengashotelli tarjoaa asiakkaillemme lisää tilaa sekä entistä paremmat mahdollisuudet hoitaa asiat vaivattomasti, helposti ja nopeasti. Asiakkaillehan me tätä työtä teemme ja yritämme tehdä tämän touhun mahdollisimman mukavaksi.

  • Laajemmat tilat mahdollistavat isompien autojen ja ajoneuvoyhdistelmien ottamisen halliin sekä isompien renkaiden säilyttämisen.
  • Rengashotelliin on aiempaa helpompi tulla isoilla autolla ja ajoneuvoyhdistelmillä.
  • Laajennus tulee tarpeeseen myös siksi, että tämän vuoden aikana uusimme pyörän suuntauksen mittalaitteiston modernimmaksi palvelemaan nykyistä autokantaa.
  • Renkaanvaihtosesongit ovat tunnetusti hektisiä hetkiä, keväällä neljä viikkoa ja syksyllä kuusi viikkoa. Siihen pitää löytyä kapasiteettia, ja sitäkin olemme tällä uudistuksella tekemässä.

Rengasalalla kehitys menee eteenpäin koko ajan, ja on nähtävissä, että rengashotellien kysyntä tulee kasvamaan. Renkaiden koko on kasvanut, ja asiakkaiden säilytystilat tuppaavat siinä jäämään pieneksi. Samalla autojen tekniikka kehittyy, jolloin tarve palveluille kasvaa.

Renkaiden vaihtaminen kotona tulee vähenemään monista teknisistä ja käytännön syistä –jatkossa autolle on tarpeen kertoa, että sille n vaihdettu renkaat. Autot ovat myös entistä painavampia ja rakenteet sellaisia, että nostaminen niiden nostamisesta tulee haastavampaa.

Mutta vaikka maailma ja tekniikka muuttuvat, niin renkaat pysyvät.

 

Rengasnuora haluaa seurata kehitystä ja kulkea muutoksen kärkijoukoissa

Syksyllä 2022 Rengasnuora Oy juhli 30 vuoden ikää, Seppälän alueella perheemme on vaikuttanut jo 40 vuotta. Meistä on ollut hienoa nähdä ja olla osana Seppälän palvelualueen kehitystä näin pitkään, ja sitä haluamme olla myös tulevaisuudessa. Palveluliiketoiminta ja asuinalueet ympärillä kehittyvät ja kasvavat koko ajan, ja missä asiakkaat liikkuvat, siellä me haluamme olla palvelemassa.

“Avaamme rengasliikkeen keskelle kylää” oli 30 vuotta sitten Rengasnuora Oy:n ensimmäinen slogan – hyvin on kestänyt aikaa, ja on käyttökelpoinen vieläkin!

“Niin ja aina ei tarvitse olla ne ostohousutkaan jalassa – haluamme, että asiakas voi kysyä meiltä apua ja tukea. Renkaat ovat konkreettinen arjen asia, joka koskee kaikkia, jotka pyörien päällä liikkuvat ja kulkevat.”

“Emme pelkää kasvua, ja haluamme kehittyä. Meille on kunnia-asia, että voimme olla asiakkaillemme luotettava ja asiantunteva kumppani seuraavienkin vuosikymmenien aikana.”

Lämpimästi tervetuloa asioimaan meille Rengasnuoralle, tuttuun osoitteeseen Seppäläntie 1! Uusi rengashotellimme laajenee ja avautuu osoitteeseen Vasarakatu 3.

Seppäläntie 1

Rengasnuora

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron