Julkaistu 29 marraskuun, 2016

Talvirengaspakko alkaa 1. Joulukuuta

Poikkeuksellisen leudon syksyn myötä monet ajelevat Etelä-Suomessa yhä kesärenkailla. Viime viikonlopuksi ennustettu lumimyräkkä toikin vipinää rengasliikkeisiin ja kotipihoille. Talvirenkaat on vaihdettava alle viimeistään ensi viikolla, sillä talvirengaspakko on voimassa joulu-, tammi- ja helmikuussa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ensilumi tuli Lappiin paikoin myöhemmin kuin lähes 100 vuoteen. Pääkaupunkiseudulla kyse on myöhäisimmästä ensilumesta 10 vuoteen, kun lunta ei saatu viikonloppunakaan. Keskimäärin ensilumi on satanut Helsinkiin marraskuun puolivälissä ja Vantaalle jo loka-marraskuun vaihteessa 2001–2010.

Muistutus talvirengaspakosta

Haluatko tilata muistutuksen talvirengaspakosta? Muistutus lähetetään sinulle kaksi kertaa vuodessa.

Pitkä ja tasainen rengassesonki

Talvirengassesonki käynnistyy yleensä kiihkeänä ensilumen aikaan, jolloin kaikki haluavat saada talvirenkaat alle saman tien.

”Tänä syksynä rengassesonki pyörähti käyntiin Keski- Suomessa jo lokakuun puolivälissä. Etelä-Suomessa renkaita on vaihdettu tasaisesti pitkin marraskuuta”, Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora kuvailee.

”Pitkä ja tasainen sesonki on siinä mielessä parempi, että asiakkaat saavat varattua sopivan asennusajan varsin joustavasti. Tällaisena syksynä talven ei luulisi yllättävän ainuttakaan autoilijaa. Kelin mukaisen rengastuksen lisäksi ajotapakin pitäisi jo sovittaa olosuhteita vastaavaksi”, Nuora kehottaa.

Renkaanvaihto vaatii ammattitaitoa

Nuoran mukaan suurin osa suomalaisista vaihtaa renkaat itse, vaikka puutteita on usein välineissä ja ympäristössä.

”Vaihtotyö vaatii tietoa ja taitoa enemmän kuin äkkiseltään voisi kuvitella. Usein myös ympäristö on riskitekijä renkaanvaihdossa. Epätasaiset ja ahtaat parkkipaikat aiheuttavat auton heilumista, jolloin auto saattaa pudota tunkilta ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa henkilövahinkoja. Vaihtotyön voi vaivattomasti teettää myös asiantuntevassa rengasliikkeessä, joka ottaa aina vastuun tekemästään työstä. Samalla tulee tarkastettua, että renkaat ovat asianmukaisessa kunnossa talvea varten”, Nuora muistuttaa.

Lisätietoja

Autonrengasliitto ry
Puheenjohtaja Jarmo Nuora
gsm 040 557 5690
www.autonrengasliitto.fi

Visa Mastercard American Express
Eurocard Mastercard Diners Club International Visa Electron